Toimitusehdot

Voimassa 23.3.2017 alkaen.

Yleistä verkkokaupasta

Verkkokaupan tuotteita myy MadRan Neule (y-tunnus 2728722-4). 

MadRan Neule - verkkokaupan kautta myydään neuleita, virkkuutöitä sekä käsin tehtyjä koruja täysi-ikäisille yksityishenkilöille Suomeen, erikseen sovittuna kansainvälisesti EU:n alueelle. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Yritys pidättää oikeudet hintojen ja postikulujen muutoksiin.

Tilaaminen

Tuotteet tilataan internetin välityksellä osoitteesta www.madranneule.com ostoskorin kautta, tai ottamalla suoraan yhteyttä yrittäjään sähköpostitse tai puhelimitse. Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, jossa ilmoitetaan tilauksen hinta, toimituskulut sekä tilatut tuotteet. Tilaaminen ja tilausvahvistuksen saaminen edellyttää sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä.

Jokaisen tilauksen yhteydessä asiakas sitoutuu voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Tilausvahvistus

Kun asiakas tekee tilauksen verkkokaupasta, sähköpostitse lähetetään automaattinen tilausvahvistus, josta näkee:

- Tilatut tuotteet
- Hintaerittely
- Maksutiedot

Jos asiakas tilaa omien toiveidensa mukaisen neuleen, jota ei verkkokaupasta ole saatavilla, tilausvahvistus lähetetään erikseen sähköpostitse.

Asiakkaan tulee tarkistaa sähköpostinsa roskaposti-kansio, jos tilausvahvistusta ei tule sähköpostiin tilaamisen jälkeen, 1-2 vuorokauden aikana.

Maksutavat

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan pääsääntöisesti tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla: käteinen noudettaessa, tilisiirto ennakkomaksuna, sähköposti- tai paperilasku, postiennakko tai PayPal.

Käteinen:
Maksutapa on valittavissa asiakkaalle vain silloin kun asiakas valitsee toimitustavaksi noudon. Tilaus maksetaan tällöin noudettaessa käteisellä ja maksusta asiakkaalle annetaan kuitti.

Postiennakko:
Kun asiakas valitsee maksutavaksi postiennakon, postiennakon kulut lisätään asiakkaan tilauksen yhteishintaan jo maksutapaa valittaessa. Tilaus toimitetaan tällöin lähimpään postin noutopisteeseen, jossa asiakas maksaa tilauksen. Mikäli asiakas ei nouda tilausta, kaikki tilauksen käsittelyn kulut sekä tilauksen summa laskutetaan asiakkaalta.

Tilisiirto:
Kun asiakas valitsee maksutavaksi tilisiirron, asiakkaalle lähetetään tilaamisen jälkeen erillinen tilisiirto-ohje, josta löytyy maksutiedot, tuote-erittely sekä hintaerittely. Tilisiirron maksuehtona tilaus tulee maksaa 14vrk kuluessa tilauksen saamisesta.

Lasku:
Kun asiakas valitsee maksutavaksi laskun, eräpäiväksi laskuun tulee 30vrk laskettuna tilauspäivästä. Tilauksen toimituksesta sovitaan erikseen.
Lasku lähetetään erikseen sähköpostilla tai paperisena. Paperinen lasku lähetetään asiakkaan kotiosoitteeseen kirjeenä.
Laskuun sovelletaan 7,5% viivästyskorkoa eräpäivän jälkeen. Mikäli asiakas ei maksa laskua eräpäivään mennessä, lähetetään muistutuslasku. Muistutusmaksu on 5€. Kahden muistutuslaskun jälkeen lasku siirretään perintään.

Paypal:
Asiakas voi maksaa tilauksen helposti Paypalin kautta. Paypal-tilin avaaminen on helppoa ja sen avaaminen on ilmaista. Jotta asiakas voi avata Paypal-tilin, asiakkaalla tulee olla toimiva sähköpostiosoite sekä maksukortti tai pankkitili. Asiakastili luodaan https://www.Paypal.com -sivustolla klikkaamalla yläreunasta "Sign Up". Paypal tukee kaikkia yleisimpiä maksukortteja, myös Visa Electronia. Jos asiakas lisää Paypaliin maksukorttinsa, asiakkaan ei koskaan tarvitse siirtää PayPaliin rahaa. PayPalia voi käyttää myös nettilompakkona, eli asiakas voi säilyttää siellä rahaa ja käyttää saldosta aina tarvittaessa.

Toimitusaika ja -tavat

Tuotteet tehdään käsin, pääsääntöisesti tilaustyönä. Tämän vuoksi tilauksen toimitusajankohdasta asiakkaalle ilmoitetaan erikseen arvio, joka on tuotteesta riippuen 1-10 viikkoa.

Tilaukset ovat toimitettavissa 1-2 päivän sisässä tilauksen valmistumisesta, postin tai matkahuollon kautta. Tilauksia toimitetaan jokaisena arkipäivänä. Postin palveluista käytössä on kirje, paketti ja smartpost-paketti. Kirje toimitetaan pääsääntöisesti postilaatikkoon, postipaketti lähimpään postiin ja Smartpost-paketin toimituspaikaksi asiakas voi valita Postin pakettiautomaatin. Asiakkaan toivoma pakettiautomaatti tulee ilmoittaa tilauksen lisätietoihin. Toimituskulut sisältävät pakkaus- ja postituskulut.

Toimitushinnasto on nähtävissä "Toimitus- ja maksutavat"-osiossa verkkokaupan sivuilla.

Kirje:
Tilaukset, joiden paino on alle 250g ja paketin paksuus alle 3cm (mm. tuttinauhat, tiskirätit, korut ja villasukista useimmat, ei kuitenkaan pitkävartisia) toimitetaan 2. luokan kirjeenä. Kirjeiden toimitusaika lähettämisestä on noin 2-3 päivää.

Postipaketti / Smartpost-paketti
Tilaukset, joiden paino on yli 250g ja paketin paksuus yli 3cm (mm. kaulahuivit, isot neuleet, sisustusneuleet, neulevaatteet, neulepeitot) toimitetaan postipakettina, Smarpost-pakettina tai matkahuollon kautta.

Poikkeavista toimitusajoista ilmoitetaan asiakkaalle erikseen tai "Uutisia"-osiossa verkkokaupan sivuilla.

Ongelmatilanteet kuljetuksessa

Mikäli tilaus ei saavu sen toimittamisen jälkeen 1-2viikon sisällä asiakkaalle, asiakkaan tulee tehdä erikseen tästä katoamisilmoitus yrittäjälle sähköpostilla tai puhelimitse. Asiakkaan tulee myös toimituspalvelusta riippuen tehdä Postiin tai Matkahuoltoon katoamisilmoitus.

Vaihto- ja palautusehdot

Tuotteet tehdään käsityönä tilauksesta, joten vaihto- ja palautusoikeutta tilatuilla tuotteilla ei ole. "Heti Saatavilla"-tuotteet ovat palautettavissa 14päivän kuluessa tilauksen toimittamisesta, vain käyttämättöminä, alkuperäisessä pakkauksessa ja alkuperäisessä kunnossa.

Tilaaja maksaa palautuksesta aiheutuvat kulut, kun palautuksen syynä on jokin muu kuin tuotteen viallisuus.

Palautuksen ohjeet asiakkaan tulee kysyä yrittäjältä sähköpostitse tai puhelimitse. Tilauksen hinta hyvitetään asiakkaalle kun tuote on yrittäjällä ja tuotteen kunto on hyväksytty yrittäjän toimesta.

Tilauksen peruuttaminen

Kun asiakas tilaa "heti saatavilla"-osiosta tuotteita, tilauksen voi peruuttaa vielä ennen tilauksen toimittamista. Tilauksen toimittamisesta lähetetään sähköpostivahvistus, sen jälkeen tilausta ei voi enää peruuttaa.

Kun asiakas tilaa mittatilauksena/toiveidensa mukaan neuleen tai virkkuutyön, peruuttaminen on mahdollista siihen asti kun yrittäjä on ilmoittanut asiakkaalle hankkineensa tuotteiden materiaalit ja aloittaneensa tilauksen tekemisen.
Vain erityistapauksissa peruuttaminen on mahdollista, ja näissä tapauksissa asiakkaan tulee ottaa suoraan yhteyttä yrittäjään sähköpostitse tai puhelimitse asian sopimiseksi.

Vialliset tuotteet

Kaikki tuotteet tehdään käsityönä, joten jokainen tuote on ainutlaatuinen. MadRan Neule ei vastaa materiaalien kulumisesta aiheutuvista vioista neuleissa. Yritys ei myöskään vastaa tuotteen hoito-ohjeiden laiminlyönnin aiheuttamia virheitä tuotteissa.
Mikäli asiakas huomaa tuotteessa jotakin vikaa, asiakkaan tulee tehdä tästä ilmoitus yrittäjälle sähköpostilla tai puhelimitse. Ilmoitus tulee tehdä 14vrk kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. 

Ilmoitusta tehdessä tulee kertoa miten vika huomattiin ja missä vika on. Yrittäjä sopii asiakkaan kanssa erikseen tuotteen korvaamisen mikäli tuotteen vika katsotaan johtuvaksi valmistuksessa johtuvista tekijöistä. Jos paketti on vahingoittunut postin tai matkahuollon kuljetuksessa, on tuotteesta tehtävä välittömästi reklamaatio postille tai matkahuollolle.

Muuta

Yritys pidättää oikeudet muuttaa tuotteiden hintoja. Yritys pidättää oikeudet muuttaa toimitusehtojaan. Asiakkaan on ennen tilaustaan tutustuttava kulloinkin voimassaoleviin toimitusehtoihin.

MadRan Neule käsittelee kaikki asiakastiedot luottamuksellisesti. MadRan Neule sitoutuu olemaan luovuttamatta asiakastietoja kolmansille osapuolille.